Werkwijze

1. Luisteren en analyseren. Kennismaking is de eerste stap. Wie ben jij, wie zijn wij en wat zijn je wensen. Hieruit volgt het programma van eisen. Daarna maakt design-iD een offerte voor het gehele ontwerptraject.

2. Eerste schetsen. Als de offerte akkoord is maakt design-iD het schetsontwerp waarin duidelijk wordt hoe het programma van eisen in de ruimte past. In het schetsontwerp kan jij als klant zien welke richting het ontwerp uitgaat en kan je dat bijsturen.

3. Een paar opties. Met het schetsontwerp en de feedback maken we een voorlopig ontwerp. De contouren van het project worden steeds meer duidelijk. Je krijgt moodboards voor de sfeer, plattegrond tekeningen, opties voor kleuren en materialen en als je wilt 3D uitwerkingen. Uit de verschillende varianten en sferen kies je als klant dat wat jou het meeste aanspreekt. Na de presentatie en de feedback is het tijd voor de volgende ontwerpstap.

4. Eindontwerp. In het eindontwerp komt alles samen: de indeling, kleuren, afwerking en materialen, elektra en verlichting en eventueel uitgewerkte maatwerken als kasten, keukens en badkamers. Dit definitieve ontwerp leggen we voor aan enkele aannemers en soms meubelmakers. Samen vergelijken we de offertes en design-iD adviseert over de keuze.
Als het nodig is, bijvoorbeeld bij het ontwerp van een aanbouw aan de zijgevel of een gevelwijziging, vragen we een omgevingsvergunning aan bij de gemeente.

5. Uitvoering. Als je wilt verzorgt design-iD de controle op uitvoering. Hiermee nemen we je veel werk uit handen: wordt alles juist uitgevoerd, wordt de planning gehaald en blijft het project binnen budget? In bouwvergaderingen bespreken we de voortgang en nemen we beslissingen over mogelijke nodige wijzigingen.

6. Oplevering en afstylen. En dan de oplevering. Is alles naar wens verlopen? Is er nog behoefte aan styling om de puntjes op de i te zetten?
Je voelt je thuis met Design iD: 'Your way home'. We kunnen een feestje vieren! 


Ben je benieuwd hoe deze werkwijze zich vertaalt in uitgevoerde projecten?
Klik dan op de button:

bekijk onze projecten

Samenwerken?

Vertel ons alles over jouw ideeën. Natuurlijk ben je ook welkom met kleinere projecten.
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

contact